ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Най-добрата сутрешна напитка..

Учени от Университета на Бъфало откриха, че прясно изцеденият портокалов сок прави имунната система по-силна и помага да се държи наднорменото тегло под контрол. 

В изследването са участвали хора на възраст между 20 и 40. Те са били хранени еднакво, но първата група доброволци са изпивали със закуската сладка вода, втората - обикновена вода, а третите пиели портокалов сок.

След това правели анализ на кръвта на доброволците веднъж на всеки няколко часа. В резултат на това било установено, че след портокалов сок в кръвта на участниците е имало по-малко глюкоза и повече вещества, които учените считат за маркери на силния имунитет.

По този начин, прясно изцеденият портокалов сок е най-добрата напитка за закуска, защото от нея намалява рискът от сърдечно-съдови заболявания и такива на кръвоносните съдове, нормализира обмяна на веществата в организма, намалява вероятността от развитие на диабет и затлъстяване.

Освен това, голяма част от антиоксидантите в портокалите изтеглят свободните радикали и неутрализират възпалителните процеси.
Източник: mail.ru

Няма коментари: