ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Откриха защо жените живеят по-дълго от мъжете (видео)

Жените живеят по-дълго от мъжете, защото имунните им системи остаряват по-бавно, показва изследване, цитирано от ВВС. То е проведена от японски изследователи и публикувано първо в списанието „Имунност и остаряване".
Според учените с намаляването на телесната защита с течение на времето увеличената чувствителност на мъжете към болестите намалява техния жизнен прозорец. Специални тестове на имунната функция могат да покажат при всеки истинската биологична възраст.
Японците са изследвали почти 40 мъже и жени на възраст между 20 и 90 години. Гледали са два ключови компонента – Т-клетките и В-клетките на белите кръвни телца. Едните пазят от инфекции, а другите отделят антитела. Темпът на упадък на тези клетки при мъжете е много по-бърз, в сравнение с този при жените. Точно това води до по-голямото дълголетие на слабия пол.
Сензационното изследване е проведено от проф. Катсуики Хирокава от Медицинския университет в Токио. Според него ключът към дълголетието е бавният темп на остаряване на белите кръвни телца при двата пола.


 

Няма коментари: