ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Ужас! На стъпалата ни живеят постоянно 200 вида гъбички!

По човешките ходила живеят постоянно над 200 различни вида гъбички, съобщи смразяващо престижното научно списание „Нейчър". И за да поддържа огъня на ужаса още по-буен, изданието припомня с необяснимо задоволство малко известният факт, че тези паразити всъщност живеят по цялото ни тяло. И то през целия ни живот!
Според учените от Националния институт по изследване на Човешкия геном в щата Мериленд, предпочитано място за създаване на колонии на гъбите е между пръстите на краката.
В проучването са участвали само доброволци. Направено е първото по рода си изследване с представители на различни социални прослойки.
Целта е била генетиците да изолират всички възможни видове гъбички според тяхното ДНК. Така станало ясно, че освен между пръстите на краката, другото любимо място за „създаване на стабилна и устойчива семейна среда" на тези паразити са ушните миди и канали. Загадка е защо междупръстието си остава нещо като „Пето Авеню" за тези микроорганизми.
Понякога гъбичките те си живеят мирно и тихо, без изобщо да ни причиняват вреда. Според професор Пол Дайър от университета в Нотингам гъбичките може да са постоянни обитатели на тялото ни през целия ни живот. Причиняват вреда само на тези с по-слаба имунна система.
Източник: SNews.bg

Няма коментари: