ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Лечение на кокоши трън..


Кокошият трън представлява вид брадавица, причинена от Човешки папилома вирус. Появяват се по стъпалата, между пръстите на краката и по-рядко по пръстите на ръцете. Врастват много дълбоко в кожата, в средата обикновено имат тъмни точки. С порастването стават болезнени. Ако не се лекува навреме кокошият трън, може да се разпространи и от един да станат множество по-малки.

Дерматолозите ще ви посъветват да използвате изгаряне с течен азот, което е болезнено и не винаги успешно. В аптеките ще намерите различни мазила и специални салицилови лепенки. Народната медицина препоръчва кокошият трън да се налага с лапи с мед, лук, аспирин, третиране с адски камък и какво ли още не.

Различните начини на лечение са ефикасни при едни хора, но изобщо не дават резултат при други. Компресите (лапите) се правят всяка вечер, като се оставят да действат през цялата нощ.

Ето някои от тях:
1. Върху кокошия трън се капва капка калиев перманганат.
2. Компрес от счукан чесън със сол.
3. Луковица от кокиче се разрязва на две и се налага върху кокошия трън. Прави се превръзка.
реклама
(Това е рецепта на баба Ванга.)
4. Върху кръгче от домат се капва салицил, слага се на мястото и се държи, докато може да изтърпите.
5. Салицил на прах се смесва с малко крем “Здраве”. Намазва се кокошият трън, слагате лепенка и се прави превръзка.
6. Слага се малко сребърен нитрат (адски камък), отгоре лепвате лепенка. Така престоява една нощ. На сутринта кокошият трън е почернял и след време сам пада.
7. Пчелен клей се затопля, за да стане еластичен като дъвка. Слагате върху кокошия трън, отгоре залепвате лепенка. След няколко седмици кокошият трън пада.

Ето и моят опит:
Навремето един кожен лекар ми препоръча следната лесна рецепта. Тя е евтина, не е трудоемка и от нея не боли.

В малко шишенце смесвате равни части вода, оцет и олио. Всяка вечер накисвате във вода кокошия трън, за да се размекне хубаво. Разклащате хубаво течността, напоявате малко памук и го слагате върху мястото. Отгоре завивате с парче от найлонов плик, може да сложите и хлабава превръзка с бинт. На сутринта развивате. Вечерта повтаряте същото.

Бъдете упорити и след месец кокошият трън ще изчезне!
Надежда Маринова

1 коментар:

Анонимен каза...

Аз се излекувах като в продължение на 10 дни третирах всички брадавици с мляко от смокиня. Ефектът се прояви след около 7 месеца, в момента имам само една, и то изчезваща.