ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Момера - лечителката с рентгенови очи


Биоенергията на старозагорката е ненадмината, ръцете й изцериха емира на Дубай и Марадона


Ти не си екстрасенс, ти си лечител, не се отчайвай, продължавай!" Това признание завещава на старозагорката Момера Пенчева Ванга при една от последните им срещи. На нея пророчицата разрешава да запише с диктофон целия им разговор. Сега той е една от реликвите на лечителката. "Срещали сме се може би 5-6 пъти, понякога тя ме е викала, друг път аз имах нужда от нея", описва Момера приятелството, което е имало между двете феноменални българки. Самата тя определя Ванга с една-единствена дума: светица.
Случайно или не феноменалните способности се пробуждат у Момера точно на рождения й ден 11 юли преди 22 години. Душата й изгаряла от болка, защото само десетина дни по-рано била загубила любимия си баща. Гордият габровски предприемач, когото не успяват да пречупят всичките злини на комунизма - национализацията, концлагерите, постоянните гонения на фамилията - напуснал този свят малко преди да навърши 79 години. На помена у тях били все близки и познати хора. В един момент Момера изведнъж "видяла" през дрехите като на рентген туптящото сърце на свой роднина. Картината била толкова жива, така детайлна, че все едно наблюдавала кардиологична операция на живо. Гледката направо я шокирала. Вечерта споделила с майка си и съпруга си преживяното, но и двамата не й повярвали. Хората се притеснили дали не е болна от нещо. Само след няколко месеца при нова, случайна среща със същия човек Момера буквално изригнала. Без някой да я кара и без тя да иска, започнала да разказва за заболяването му - базедова болест. Описала съвсем точно симптомите, стадия на заболяването, при кои лекари е ходил, какви лекарства е взимал. Въпросният мъж и близките му останали като гръмнати от безпогрешната диагноза.
Дори в онова време на недоверие и остракизъм към подобни феномени слухът за лечителската дарба на Момера се разнесъл като мълния. Тогава тя работела като счетоводител в старозагорския клон на "Мототехника и автосервиз". От сутрин до вечер там започнали да се тълпят хора, всеки със своята болка. И тя със свито сърце, тайно от властите и от шефовете, се опитвала да помогне на всеки. Един от най-незаличимите й спомени от този период е случаят с 8-годишно незрящо дете. "Не знаех какво трябва да направя, но по време на сеанса с цялата си душа поисках то да прогледне", връща лентата назад Момера. На излизане от сервиза сляпото момче изведнъж попитало: "Майко, защо вдигат тази кола?..." Момера само чула радостните писъци, идващи от двора, и разбрала безкрайно щастлива, че дарбата й е помогнала и в този, отписан от официалната медицина случай.
На следващата година тя самата решава да потърси някакво логично обяснение за своите свръхестествени способности. И най-странното е, че го намира в Института по марксизъм-ленинизъм към Градския комитет на БКП в София. По инициатива на младоците от тогавашния дискусионен клуб "Човек, Екология, Космос" към института я подлагат на пълни изследвания. Медицински светила отсичат без колебания: психически и физически здрава. Вкарват я в една болница и пред изумените погледи на лекари и пациенти Момера прави безпогрешни диагнози, описва в детайли историята на всяко заболяване.
"Съдбата ни е програмирала с 99% даденост и само 1% дарба. Но с усърдие, воля, желание и труд всеки от нас може да доразвие тези заложби до 50-60 на сто", убедена е световноизвестната лечителка. Именно на това се посвещава тя след промените, когато и у нас падат всички табута върху необяснимите явления. Заедно със свои колеги по съдба - Иван Костов, Методи Губеров, предприема голямо пътешествие из Европа. Най-дълго се задържат в Русия, където лекари и учени са широко отворени към екстрасенсите. По настояване на известния московски хирург акад. Дадвани самата Момера завършва с отличие пълния тригодишен курс за медсестра в Московския медицински институт.
Лабораторните изследвания в престижни институти и академии и секретни лаборатории в Санкт Петербург, Москва, Сибир потвърждават изключително силната биоенергия на българката. Доказва го и Кирлиановата фотография. На снимките около пръстите и около гръдния кош ясно личи плътността на нейната аура. И за нея, и за науката това е единственото разумно обяснение за лечителската й дарба. "При сеанс от моето тяло се отделят частици, учените ги наричат "ментиони", които зареждат и освобождават от болката пациента, към който съм се концентрирала изцяло", обяснява Момера.
Въпреки рентгеновата си памет тя самата не е правила сметки на колко хора е помогнала, колко бездетни семейства е ощастливила. Миоми, кисти, бучки, брадавици, циреи и всякакви доброкачествени образувания, гастрити, колити, неврити, възпаления и още куп болежки - това са само малка част от болежките, които тя премахва като с вълшебна пръчица след няколко сеанса. Момера обаче пази пълна дискретност за най-видните си пациенти. Само от снимките в двете й издадени книги човек може да се досети, че сред тях е футболният гений Марадона, семейството на емира на Дубай, поп звездата Филип Киркоров, актрисата Аня Пенчева, ка

2 коментара:

Анонимен каза...

МОМЕРА Е ВЬЛШЕБНИЦА!!!изпитах го лично!!ЛЕЧИТЕЛ!!!

Анонимен каза...

bia