ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Храните, които ни състаряват

Добрата храна е източник на витамини, минерали и други полезни съставки. Най- полезните храна, както всеки знае,  са рибата, зеленчуците, плодовете, ядките, пълнозърнестите храни, пресните сокове. Това как изглеждаме говори много за начина на живот, който сме си изградили.

Храната, която консумираме често има отношение към състоянието на кожата. Полагаме всекидневно грижи почиствайки старателно лицето си, използвайки подходящи кремове, редовно посещаваме козметик. Но забравяме, че има храни, които не само са вредни, но и ускоряват процеса на стареене на кожата. Няколко съвета, кои храни да ядем по-рядко, ще ни помогнат да се радваме на млада кожа по-дълго време.
Бял хляб, тестени изделия, сладкиши и други
Храните с висок гликемичен индекс са свързани с появата на акне. Яжте пълнозърнести храни, те са източници на антиоксиданти.
Бонбоните и бялата захар
В различни форми и цветове. Време е да забравим за тях, защото вече не сме деца!
Кофеинът
Кафето има своите полезни съставки, но не прекалявайте с него, тъй като той е диуретик. Прекалената консумация на кафе може да доведе до дехидратиране на кожата ви.
Снаксовете
Преработените храни са вредни за здравето и кожата, защото съдържат натрий и сол.
Сол
Внимавайте с нея! Използвайте сол с ниско съдържание на натрий, калиева сол, морска сол и други. Когато приемаме повече сол задържаме повече течности, което ни кара да изглеждаме подути.
 Подсладителите
Нямат хранителна стойност и могат да предизвикат алергии. Подсладете чая или кафето си с лъжица мед, а напитките съдържащи подсладители избягвайте.
Пържените храни
Вредни за фигурата, а за кожата още повече. Съдържат мазнини, от които тялото и кожата не се нуждаят, а разграждането им е бавен процес.
Алкохолът
Освен главоболие друго неприятно усещане след вечер, в която сме си позволили няколко коктейла отгоре е жаждата. Алкохолът силно ви дехидратира.
snews

Няма коментари: