ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Най-полезната закуска според американските учени ..

Закуската, състояща се от бекон с яйца, може би е най-здравословният начин за започване на деня, сочи проучване на изследователи от Университета Алабама в Бирмингам, САЩ, предаде БТА.


Първата за деня храна програмира метаболизма да преработва това, което човек яде през останалата част от деня, твърдят учените. Затова максимата: "Сутрин закусвай като крал, обядвай като принц и вечеряй като просяк" е най-добрият съвет, който може да се следва, за да се предотврати метаболитния синдром.

Метаболитният синдром е комбинация от болестни състояния, която увеличава риска от развитие на сърдечносъдови заболявания и диабет. Заболяването засяга голям брой хора и нараства с възрастта и наднорменото тегло.
При опитите с мишки учените изследвали как различни видове храни влияят върху развитието на метаболитния синдром в зависимост от това кога са консумирани. Те смятат, че резултатите от проучването им могат да помогнат на диетолозите при даването на препоръки за начина на хранене и храните за консумиране. БТА

Няма коментари: