ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Сутрешната закуска-задължителна!

Сутрешна закуска трябва задължително да има. Ако отидеш на работа само след няколко глътки кафе, нарушаваш храносмилателния си ритъм, започват проблеми с изработването на най-важните хормони – инсулин, серотонин, адреналин.
А те отговарят за обмяната на веществата и емоционалното състояние. Затова и специалистите са определили закуската за най-важното хранене през деня. Британски учени проведоха изследване с участието на 10 хил. студенти и изведоха формулата на идеалната закуска. Всички са за кашата, за предпочитане овесена.
В нея има много целулоза и разтворими хранителни влакна, които стимулират обмяната на веществата и тонуса на кръвоносните съдове. Закуската може да се обогати с омлет и различни млечни продукти.
Желателно е да се откажем от маслото или пушените колбаси. За най-здравословен сутрешен плод специалистите обявиха банана. Освен нишестето, което действа добре на лигавицата на стомаха, той съдържа и алкалоид, който стимулира изработването на хормона на щастието – серотонин. Бананът има още едно предимство – утолява глада.
Източник: actualno.com

Няма коментари: