ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Боли ви коляно?

Нарастващото затлъстяване на населението е основна причина за увеличаване на броя на хората, които имат болки в коленните стави, съобщава Daily Express.
Според британски хирурзи и физиотерапевти затлъстяването е проблем на хората от всички възрасти. Натрупаните килограми обаче водят до случаи на "смазани стави”. Лекарите предупреждават, че ако тенденцията на затлъстяване продължи, се очаква огромен брой хора да стигнат до положение, в което се нуждаят от подмяна на коленните стави.
Проучване, направено от Nuffield Health сред 1600 души между 16 и 65 години, сочи, че 28% от хората твърдят, че имат болки в коляното. Според една четвърт от запитаните това продължава до две години.
Най-засегнати от този проблем са хората над 55 години. Един на всеки десет от тях признава, че има непрестанни болки в коляното.
Факт е, че излишните килограми подлагат ставите на истинско напрежение. Това от своя страна, води до увеличаване на риска от остеоартрит, припомня БТА.
За да не стигате до подобни ситуации, бъдете внимателни, когато става дума за хранене. Важно е да следите теглото си и да се храните здравословно. Освен това не бива да забравяте, че е нужно да сте физически активни.

Няма коментари: