ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Научете повече за опасностите при недоносените бебета

 На 17 ноември отбелязваме Световния ден на недоносеността

От изключително значение е да обръщаме внимание на проблемите в нашето общество. Проблеми, за които рядко се говори, и то по малко.
Сред тях е преждевременното раждане и последствията, които има то върху живота на родителите и здравето на детето. "Недоносени” се наричат бебетата, родени преди 37 гестационна седмица на бременността. 

Преждевременното раждане е най-големият убиец на бебета в световен мащаб. Причина е за повече от 1 милион смъртни случаи всяка година, 75% от които биха могли да бъдат спасени.
В световен мащаб се раждат 15 млн недоносени бебета. В Европа са около 500 хиляди, а в малка България – около 7000 на година. Предвид тази ужасяваща статистика, обществото не бива и не може да остане безразлично към този проблем, който с годините става все по-сериозен.
Утре (17 ноември) е Световният ден на недоносеността и по този повод нашите колеги от Jenite.bg предлагат да научим повече за проблемите на преждевременното раждане от Надя Дренска, член на фондация "Нашите недоносени деца”. Интервюто с нея можете да видите тук.
А какви са целите на Световния ден на недоносеността вижте отново при тях.

Няма коментари: