ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Ако отпуската се е оказала недостатъчна


Да, в сезонът на отпуските понякога усещането за потиснатост преди началото на почивката, се заменя от депресия след нея, твърдят специалистите. Затова те съветват: почивайте пълноценно поне две седмици, но не забравяйте, че след това отново трябва да се работи, защото това, което човешката психика преодолява най-трудно, са резките и драстични промени.

Добре е след почивката да се започне с дейности, които не изискват максимална концентрация на вниманието и умствени усилия. Първият ден отново на работа може с пълна сила да бъде наречен преходен – разкажете на колегите за приятните моменти от отпуската, покажете снимки, раздайте сувенири.

Добре е да кажете лично на близките ви хора, че вашето раздразнение не е свързано с отношението ви към тях, а точно обратното - необходима ви е любов и подкрепа.
Ако скуката и мрачното настроение все пак са ви обхванали, опитайте се да намерите собствени “ресурси на позитива”. Това е строго индивидуално - някои се успокояват с продължителни разходки, други - със скокове с парашут.
Физическите упражнения също помагат да повдигането на тонуса. За тази цел не е необходимо да вдигате тежести или с часове да бягате по алеите на парка.
Започнете със статични упражнения. Легнали по гръб на дивана, свивайте ръце и повдигайки крака, се опитвайки да се задържите в това положение няколко минути. Повторете упражнението 5-10 пъти.
Сутрин ставайте с 20-30 минути по-рано от обичайното - това ще ви даде допълнително време за преосмисляне на ценностите, свикване с новата обстановка и... с мечтите за следващата отпуска./actualno.com

Няма коментари: