ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Да стопим мазнините с вода..


Оказва се, че с помощта на водата може да се премахнат излишните мазнини от тялото. Най-важната роля на черния дроб е превръщането на складираните мазнини в енергия. За нещастие, с това функцията му не се изчерпва. На черния дроб му се налага да поема и част от работата на бъбреците, ако те са лишени от вода. По този начин дробът поема допълнителни задачи към основната, а това, разбира се, намалява продуктивността му. Той вече не е в състояние да преработва мазнините толкова бързо, колкото би го правил, ако бъбреците работеха нормално.

Ако позволите това да се случи, проявявате не само небрежност към черния си дроб, но сами създавате условия за натрупване на мазнини, защото намалявате ефективността на работата му за превръщането им в енергия.

Ако сте разбрали как водата помага в процеса на изгаряне на мазнините, сигурно вече си задавате следващия въпрос: Колко вода да пиете?

Въпреки че диференцираните изследвания за нуждата от течности за хора, които водят заседнал или физически-активен начин на живот, са доста оскъдни, Journal of the American Dietetics Association дава едно доста ясно правило.

Обобщено, то е следното: на мъжа, водещ заседнал начин на живот, са необходими средно 12 чаши течности дневно, а на жените – 9, за да осигурят оптимални условия за работа на черния дроб. Тези течности е най-добре да се набавят от безкофеиновите и безалкохолните напитки, супите и храната.

По правило с храната си набавяме 4 чаши течност дневно, 1 идва от метаболизма, а останалото количество се набавя от приемането на течности.

За физически активните хора, количеството на приеманите ежедневно течности трябва да бъде по-голямо в зависимост от степента на завишаване на тяхното изразходване.
Източник: actualno.com

Няма коментари: