ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Пицата е полезна?


Любителите на изкушението-пица вече спокойно могат да и се наслаждават. Оказва се, че тя не е вредна, а напратив полезна. Ако е приготвена правилно, тя дори може да бъде полезна за здравето ни.

До този извод са стигнали група учени от Университета в Мериленд, според които, италианското лакомство е добро за здравето, когато се приготвя от пълнозърнесто бяло брашно и се пече на температура около 250 градуса.

Ако не прекаляваме с големи количества сирене, както и местните продукти върху популярната в цял свят пица ще може спокойно да си хапвате от нея колкото често си поискате, обясняват учените. Те обаче препоръчват печенето да бъде в рамките на 4-15 минути при фурна с температура 200-280 градуса.

“По този начин се увеличава количеството антиоксиданти в храната, но само при условие, че тя се консумира не повече от 10-18 часа след приготвянето й”, обобщават резултатите от изследването си учените.

Няма коментари: