ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Палав дядо иска виагра от касата


Сексът е част от човешкото ми достойнство, пише в жалба пенсионерът


СОФИЯ. Дядо на 70 години поиска здравната каса да му плаща виаграта. Възрастният мъж е подал писмена жалба до Комисията за защита от дискриминация, защото не му се покриват разходите за ценното хапче. Според пенсионера това била тотална дискриминация, тъй като "сексуалното му здраве е част от човешкото му достойнство."
Повечето сигнали, които разглежда комисията, са свързани с дискриминация на хора с увреждания, коментира Благой Видин, член на институцията. Жалбата на 70-годишния мъж обаче не е уважена, тъй като здравната каса в този случай не е нарушила реда за покриването на разходи за лекарства, обясни още Видин.
По думите му, за да се отпусне дадено хапче, то трябва да присъства в списъците с болести, за които се предписва. Виаграта обаче я нямало в листите.
Анели Чобанова от комисията пък съобщи, че ще бъде разгледана жалба срещу Боян Расате, който в ефир миналия октомври се изказа нелицеприятно за африканците. Чобанова поясни, че бежанците били оприличени на "тъмнокожи маймуни", "екзотични представители на непознати народи", "рисков фактор за покачване на престъпността".
Ако медиите са предали точно думите на човека, срещу когото е жалбата, те не носят отговорност, уточни Чобанова.
paper.standartnews.com

Няма коментари: