ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Здравен хороскоп за 2010 година, кои са полезните храни за вас..


Здравен хороскоп за всеки от 12-те слънчеви знака публикува астроложката Маргарита Паскалева - Скарлет в блога си skarleta.wordpress.com. Ето по-важните моменти и най-полезните храни за всяка зодия през 2010 година:

Овен:



2010 година ще бъде година на важни промени и предизвикателства за родените представители на огнения знак Овен. А вие обичате предизвикателствата, те ви зареждат с енергия. Но трябва да намирате време за почивка и да имате правилен режим на живот, ако искате да поддържате добро здравословно състояние през годината. А вие сте от хората, които пилеят енергията си с лека ръка.

Най-уязвими здравословно през 2010 година са родените през първата декада на знака - между 21 и 30 март.

Вашият управител Марс формира трескавите състояния и възпалителните процеси, влияе върху мозъчното кръвообращение, затова болестите са свързани най-вече с нарушение на жлезистата обмяна и количеството кислород в организма.

Недостигът на калиев фосфат, който помага за възстановяването на мозъчните клетки, може да предизвика избухливост, главоболие, спазми на нервните окончания и общо изтощение. Калиев фосфат можете да набавяте с консумацията на зеле, салати, спанак, лук, моркови, ябълки, орехи и лимони.



Телец:



Представителите на зодиакалния знак Телец са под управлението на планетата Венера. Вие сте жизнени и издръжливи. Най-честите заболявания при вас са перитонзилярните абсцеси, синузит, болести на щитовидната и паращитовидните жлези, остри респираторни заболявания, астма.

Тъй като обичате да си угаждате, сте предразположени към напълняване, което отключва много заболявания. Венера отговаря за мастната обмяна, а неправилният начин на живот и хранене може да предизвика нарушения във функциите на жлезите с вътрешна секреция и кръвообращението. Недостигът на натриев сулфат в организма ви може да провокира отоци. Той се съдържа се в спанака, цвеклото, цветното зеле, лука, тиквата, ряпата.

Трябва също да се следи в храната да присъства достатъчно количество йод, който обезпечава правилното функциониране на щитовидната жлеза. Най-добрите източници на йод са рибата и всички останали морски храни. Когато сте ядосани или разстроени имате навика да се тъпчете с ядене и пиене, а това води до затлъстяване.

През 2010 година от вас зависи да не провокирате заболяванията, към които сте предразположени. Здравословните проблеми при всеки зависят от индивидуалния рожден хороскоп. Физическата активност и излетите в планината ще ви помагат да подържате добра физическа и психическа форма. Неблагоприятно влияние върху здравето и нервната ви система ще има до 8 юни 2010 година.



Близнаци:



Меркурий е планетата, под чието управление е зодиакалният знак Близнаци. Той отговаря за въздухообмена в организма, за двигателните функции, свързва се с менталната сфера. Най-уязвими са нервната и дихателната ви системи. Най-честите заболявания, към които сте предразположени са бронхити, пневмонии, плеврити, астматични състояния, нервни разстройства, невралгични болки в раменете и китките на ръцете, междуребрени невралгии.

Затова за вас са противопоказни нервното напрежение и постоянната умствена активност. Важно е да спите достатъчно и да избягвате задимени помещения и стресови ситуации. Тютюнопушенето е особено вредно за вас. Ежедневните упражнения и чистият въздух стимулират кръвообращението ви и укрепват белите дробове.

Освен правилният режим на работа и почивка, храната ви трябва да е специално подбрана. Жизнено важен за вас е калиевият хлорид, който може да набавяте с консумацията на зелен грах, спанак, цвекло, моркови, царевица, кайсии, праскови, сливи и ананас. Храната трябва да е богата и на калций, защото помага за успокояването на нервната ви система. Него можете да набавите с прясното и кисело мляко, зелето, пшеницата, жълтъка на яйцата и спанак.

През 2010 година спортът и любимото ви хоби ще помогнат за физическото и психическото ви възстановяване след напрегнат и натоварен ден. Намирайте време за удоволствия и творчески дейности.



Рак:



Чувствителните и емоционални Раци трябва сериозно да помислят за здравето си през 2010 година. Най-уязвими са родените през първата декада на знака - между 22 юни и 2 юли. Сатурн и Плутон ще притиснат Слънцето ви, което изисква да обръщате сериозно внимание на здравето си. При прояви на неразположение потърсете лекар - специалист. Сатурн потиска процесите в организма и предразполага към хронифициране на заболявания, дава склонност към депресивни състояния. Плутон може да предизвика необратими състояния, но и чудодейно изцеление.

За вас през тази година е много важно да подхождате философски към проблемите си, които може да са най-вече в семеен и служебен план. Възможни са грижи с близки и роднини, което да повлияе на крехката ви психика. При вас всяко физическо заболяване се получава вследствие на емоционални страдания. Изключително зависими сте от заобикалящата ви среда и ако тя е нехармонична, това рефлектира върху здравето ви. Не се преуморявайте.

Друго важно условие при вас е храненето. Обичате да готвите, но и да похапвате, особено когато сте наранени или емоционално възбудени. А натрупването на излишно тегло води до дисбаланс в метаболизма. Избягвайте сладките и тестени продукти. Храната ви да е предимно варена или печена, без излишни мазнини и запръжки - морски продукти, плодове и зеленчуци, както и храни съдържащи калциев флуорид - мляко, сирене, яйчен жълтък, портокали, тиква и т.н. Не се заседявайте дълго време зад бюрото, а се движете винаги, когато ви остане малко време за себе си. Така ще подържате добра форма и няма да се натрупват течности в организма ви.



Лъв:



За слънчевите и енергични Лъвове 2010 година обещава добро здраве, ако съумеете да изразходвате рационално енергията си. Слънцето, което управлява вашия знак, ви дарява с виталност. Склонни сте да се ангажирате емоционално с всичко, което харесвате и ви принадлежи. Нуждаете се от чуждото одобрение и възхищение.

И когато това не се случва, емоционалната ви неудовлетвореност може да бъде причина за някои заболявания. Обикновено пристъпите на болест преминават бързо. Не сте склонни към продължителни заболявания. Недостатъчният сън при вас може сериозно да подкопае здравето ви и да намали вашата активност при изпълнението на ежедневните задължения.

Уязвимият ви орган е сърцето, а това изисква предпазване от затлъстяване и стрес, както и правилно хранене. Сънят помага за възстановяване на физическите ви сили. А стресът и наднорменото тегло създават предиспозиции към нарушения в кръвообращението. Предразположени сте и към заболявания на гръбначния мозък, аортна стеноза, инфекциозни аортити и др. Но всичко зависи от цялостното разпределение на планетните енергии в рождения ви хороскоп. Храната ви трябва да е богата на магнезиев сулфат, който е важен за възстановяване на нервната ви система и стимулира храносмилателната и отделителната системи. Ценни източници на магнезиев сулфат са лимоните, ръжта, бадемите, салатите, ябълките, сливите, смокините, кокосовия орех, орехите и лука.



Дева:



Девите, като знак на практичността и служенето, могат да отдъхнат след близо 2-2,5 години от тежката примка на планетите Сатурн и Уран. Умората от тежкия период си казва думата и сега е време да намалите постепенно темпото, за да не се поддадете на емоционален срив. Когато сте недоволни и напрегнати, ставате уязвими и към болести. При представители на родените през третата декада Деви са възможни психосоматични разстройства, ендокринни смущения, нарушения на химичните процеси в кръвната плазма и лимфата.

Деликатната ви храносмилателна система се нуждае от чиста и правилно приготвена храна, както и от намаляване на тревожността ви. Не можете да моделирате другите по свой образ и подобие, а и не е нужно. Гледайте по-ведро на чуждото несъвършенство. Избягвайте храни и напитки, които се преработват трудно и дразнят червата ви. Храната ви трябва да съдържа протеини и калиев сулфат.

Киселото мляко и витамините от групата В са много полезни за Девите. Очистването на токсините от организма по време на пълнолуние и новолуние ще се отрази благоприятно върху здравето ви. Евентуални нарушения в работата на черния дроб, дискинезия на жлъчния мехур, артериалната кръв, обмяната на веществата в организма и други заболявания в зависимост от аспектите в личния хороскоп на всеки човек.



Везни:



Управителката на знакът Везни - Венера може да предизвика аномалии в мастната и въглеводородната обмяна в организма ви. Силното желание за хармония в отношенията ви дарява със самодисциплина, но през тази година се въоръжете с още по-голямо търпение. Всяко душевно неудовлетворение и липса на любов може да повлияе на хармонията в тялото ви.

През месеците юни, юли и до средата на август 2010 ще има сериозен стрес в работата, в семейството и в любовта, с родителите, особено при родените между 24 септември и 4 октомври. Въоръжете се с търпение и планирайте навреме най-важните за вас сфери от живота. Предразположени сте към възпалителни процеси на бъбреците, хипертония, диабет, паренхимна или субхепатална жълтеница.

Уязвима е и нервната ви система. Какви ще бъдат точните проявления зависи единствено от положението на планетите във всеки рожден хороскоп. Следете редовно кръвните си показатели. Натриевият фосфат е много важен за вас и помага на алкално-киселинния баланс в организма ви. Можете да го набавите с храната си - моркови, цвекло, царевица, неизлющен ориз, смокини, ябълки, ряпа, бадеми, стафиди, праскови.



Скорпион:



През 2010 година могат да очакват добро здравословно състояние онези от представителите на този знак, които се откажат от патологичното си желание за власт над другите. Планетата, която управлява Скорпион, Плутон оказва силно влияние върху обменните процеси и управлява нуклеиновите киселини, влизащи в състава на белтъка.

Вторият управител на знака - Марс е в знака Лъв до 7 юни 2010 година и прави предизвикателен аспект към знака Скорпион. Този аспект може да предизвика възпалителни процеси, изгаряния, травми, порязвания и удари в областта на главата. Затова е желателно да избягвате всякаква свръхимпулсивност, която би ви подтикнала към неправилни решения и рисковани действия, особено по време на път.

В здравословно отношение сте предразположени към възпаления на носоглътката, на пикочо-половата система, плеврити, бъбречни разстройства, нарушение на мозъчното кръвообращение. Редуването на работата с почивка, позитивното мислене и оптимизъм ще помогнат за възстановяването на енергията ви. Не натоварвайте очите, особено с работа на компютър и продължително гледане на TV в тъмно помещение. Зениците се разширяват и се повишава очното налягане, което предразполага към глаукома.

За да набавите нужното количество калциев фосфат за организма ви, консумирайте по-често лук, чесън, зеле, репички, сини сливи и вишни. Приемайте допълнително витамини от групите В, С и Е, препарати и храни съдържащи желязо, целулоза и протеини.



Стрелец:



Представителите на знака Стрелец могат да имат добро здраве през 2010 година, ако не го провокират с лошо хранене, алкохол и големи натоварвания.Тяхната планета управител - Юпитер ще изправи пред изпитания предимно представителите на третата декада на знака. От вас зависи да бъдете внимателни с начина си на живот, за да избегнете заболяванията. Бъдете внимателни в периодите между 19 януари 6 юни и 10 септември-31 декември.

За да съхраните здравето си, от вас се изисква да не прекалявате в нищо - в яденето, в пиенето, да не се претоварвате физически и психически. Когато Слънцето ви и Юпитер са в предизвикателни аспекти са възможни възпаления на седалищния нерв, нарушения в кръвообращението, в състава на кръвта, заболявания на черния дроб, туморни образувания. Уран от своя страна може да предизвика съдови разстройства, тромбофлебити, неврози и травми.

Храната ви трябва да съдържа повече силициев двуокис, витамини от групите В и С, както и ограничено количество мазнини и подправки. Морковите, черния дроб, ядливата кора на плодовете и зеленчуците, неизлющения ориз, вишните, пащърнака, смокините, овеса, ягодите, сушените сини сливи са източник на необходимите за организма ви витамини и силициев двуокис. В изброените периоди трябва да се предпазвате и по време на шофиране, за да не предизвикате инциденти поради несъобразена скорост. Добре е за вас да изчиствате организма от токсините по време на Новолуние и Пълнолуние, както и да избягвате стресовите ситуации.



Козирог:



Вашият управител Сатурн - планетата на ограниченията, през 2010 година изисква отговорно отношение към здравето ви. Сатурн потиска функционирането на органите и системите в организма. Затова за вас е важно да не задържате емоции, да допускате по-близо до себе си хората, които ви обичат, и да развивате чувство за хумор. Внимавайте в периода между 28 май и 14 август.

През 2010 година има предпоставки за здравословни проблеми, ако храненето и начинът ви живот са неправилни и изтощаващи. Организмът ви има потребност от калциев фосфат, който заедно с белтъчините помага за строежа на костната ви система. При дефицит на тази сол белтъкът не се задържа и усвоява, и се изхвърля чрез урината. В резултат може да развиете болести на бъбреците, ревматизъм и разстройства в храносмилането.

Под влиянието на Сатурн са образуването на камъни и зъбите. Грижете се добре за зъбите си, за да няма усложнения. Предпазвайте се от простуди, предразположени към болки в ушите и проблеми със слуха, нарушено кръвоснабдяване и затормозено изчистване на организма.

Отровите и шлаките се задържат в организма, ако периодично не се изчиства. За да намалите негативното влияние на планетите е препоръчително изчистването на организма от токсините два пъти месечно по време на Новолуние и Пълнолуние - 24 часа приемайте само билков чай, минерална или преварена вода минимум 2,5-3 литра.



Водолей:



Вашият управител Уран - планетата на неочакваните събития и внезапната промяна, най-силно влияние оказва върху умствената и психичната сфера, върху изработването на половите хормони, роговиците и лещите на очите, слуховия нерв на ушите и върху перисталтиката. При силни емоционални преживявания и продължителен стрес сте предразположени към нервни разстройства.

До 7 юни 2010 година не трябва да предприемате рисковани действия и авантюри, защото този аспект може да бъде предпоставка за травми и инциденти, оперативни намеси или грижи за близки болни хора. Родените в третата декада на знака са предразположени към неврити, инфекции, ендокринни заболявания, хормонални нарушения, неврити, лекарствени алергии. Движението и разходките на чист въздух ще оказват положително влияние върху кръвообращението ви. Нуждаете се от храни, съдържащи натриев хлорид - карфиол, зеле, спанак, моркови, репички, леща, житни култури, океанска риба, ябълки и смокини, витамини от групите С и Е.

През 2010 година са най-уязвими родените през последните дни на знака, между 13 и 18 февруари. Избягвайте психическото натоварване и силните лекарства.





Риби:



През 2010 година Рибите, родени през третата декада на знака (между 11 и 20 март), ще бъдат притеснявани все още от влиянието на Уран в знака Риби. Уран влияе върху знака вече няколко години и създава предпоставки за вирусни и бактериални инфекции, заболявания на ендокринната система, нервни разстройства, кожни заболявания, анемии и абсцеси. При някои от вас Уран може предизвика хранителни, алкохолни и лекарствени отравяния, самоубийства, инциденти във вода или изгаряния с течности. Силната чувствителност при други представители на знака може да предизвика алергични прояви и дори коматозни състояния при предозиране на лекарствени средства и опиати. Между 28 май - 14 август влиянието на Уран ще бъде намалено.

Храната ви трябва да е богата на протеини - яйца, риба, сирене, нетлъсто месо, кисело мляко и орехи. За вас са полезни и фасула, черния дроб, океанската риба и всякакви морски продукти. При някои от представителите може да има нарушаване на очистителната функция на черния дроб, вследствие на натрупани шлаки в организма. Добре е периодично да се изчиства организма от токсините, особено по време на Новолуние и Пълнолуние. Предразположението ви към хранителни отравяния изисква добра обработка на храната преди консумация.

Няма коментари: