ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

3 стъпки, с които да избегнем напълняването през зимата ..

През зимните месеци много жени се сблъскват с натрупването на излишни килограми. Представителките на красивия пол започват да качват по някое и друго кило, от които по-късно ще им е трудно да се избавят. Как да съхраним стройността?
Американски изследователи назоваха трите най-ефективни начина за запазване на фигурата през студените месеци на годината.
Преди всичко, трябва да ходите по-дълго пеша. Поради липсата на слънце през зимата нивото на серотонина в кръвта намалява, а това води автоматично до повишаване на апетита. Само 30 минути на слънце са способни да нормализират нивото на хормона. В същото време разходката е и начин да натоварите физически организма, като изгорите малко калории.
На второ място изследователите препоръчват консумацията на пикантни храни. Приемането на такава храна ускорява метаболизма и процеса на изгаряне на калориите. Пикантните храни осве това насищат по-бързо организма.
Друг начин да съхраните хубавата си фигура е практикуването на секс. Страстният секс способства за произвеждането на ендорфини, които предотвратяват депресията. Ще споменем и, че за 20 минути секс ще изгорим 150 калории.

actualno.com

Няма коментари: