ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Иде кози грип !


Новият вирус е взел шест жертви в Холандия

Шест души са починали в Холандия от т.нар. ку-треска, причинена от кози грип, който се предава директно от животни на хора, съобщи австрийският в. „Ди пресе”. Епидемията от кози грип е засегнала най-вече източните и южните провинции на Холандия, където се отглеждат най-много кози, чийто брой във фермите достига 375 000. С новия вирус са били заразени 2300 души. От 350-те козеферми в Холандия в 55 са регистрирани случаи на болестта. Болки в гърлото и ставите, главоболие, висока температура и отпадналост са симптомите на козия грип, който се лекува с антибиотци. 19 случая са регистрирани и в съседна Белгия, което доведе до спешна сбирка на кабинета.


„По-добре да бях се разболяла от свински грип, отколкото от козия - разказва пред „Ди пресе” 50-годишната Жаклин ван ден Бос, която от 8 месеца страда от последиците на болестта. - Трябва да провеждам едно след друго лечения с антибиотици. Слава Богу вече нямам висока температура, както в началото на болестта. Сега обаче се чувствам слаба и уморена. Ако работя един ден, трябва да почивам два, за да се възстановя”, добавя тя.


Холандският министър на здравеопазването Аб Клинк и министърът на селското стопанство Герда Фербруг наредиха да бъдат избити 10 000 животни, които са заразени с вируса. Животновъди пък упрекват правителството, че са закъснели с мярката.

Козият грип не може да предизвика ку-треска. Така коментира пред „Новинар” епидемиологът, началникът на отдел "Надзор на заразните болести" към Министерството на здравеопазването д-р Ангел Кунчев. Той заяви, че козите са разпространители на ку-треската, но е невъзможно козият вирус да я причини у хората. Кунчев отрече у нас да има данни за наличието на новия вирус. „Това, че някъде се е появил този щам, не значи, че той ще се разпространи и у нас”, каза експертът./novinar.net


2 коментара:

Анонимен каза...

Браво на автора.Абсолютно е некомпетентен.Първо,понятия като "вирус" и "лечение с антибиотици" са абсолютно несъвместими.Второ ку-треската се предизвиква от рикетсия и е опасна антропозооноза,но се лекува с антибиотици.Трето,много здраве на д-р Ангел Кунчев,така нареченият експерт.За негова информация козите не само пренасят ку-треската,но и директно заразяват хората.И друго,скоро такава глупост като"кози грип" не бях чувал.

Анонимен каза...

Поредният кьорфишек на фармацефтичната индустрия. Хора, не се паникьосвайте и недейте да прилагате самолечение и безумни "профилактики"!!!!!!! Недейте да приемате лекарства за всяко оплакване. Има ситуации,когато медикаментозното лечение е жизнено важно, но прекалено безотговорно се назначават всякакви лекарства,включително антибиотици и хормони. Това е престъпление. Хората са отровени от лекарства. Много от лекарствата и най-вече т. нар. хранителни добавки не се контролират строго. Продават се много ментета, които са опасни за здравето. Внимавайте с породуктите, които се предлагат и продават по интернет - много опасни са.Не си давайте парите за ненужни лекарства. Живейте разумно и природосъобразно, закалявайте се и спортувайте.Обичайте се и се стремете да сте позитивни и добронамерени. Решавайте проблемите с мъдрост и усмивка.Не пушете,не се друсайте с наркотици,ползвайте презервативи, не се напивайте. Хранете се нормално, пийте по чаша домашно червено вино, обличайте се топло. Мийте си често ръцете и поддържайте добра лична хигиена и хигена в жилището и на работното си място. Избягвайте места, където се струпват много хора, особено ако има видимо болни от някакви инфекции.Просто живейте разумно и нормално и се обърнете към Природата. Не се тровете и не пълнете гушите на хора без съвест и морал, за които собственото им обогатяване е над всичко. В България лекарствата са много скъпи. На гърба на болните много хора забогатяха чрез далавери при подписването на договори през Министерство на здравето. Това е обществена тайна. Спрете да купувате лекарства и добавки за отслабване, не се тровете. Хранете се балансирано и разумно и се натоварвайте физически с дейности, които са ви приятни. Сьчетайте полезното с приятното.Изразходвайте енергия. И запомнете, че добрият лекар е този, който ви лекува с усмивка, с добри съвети, с добро отношение и разумно използване на подходящи медикаменти, а не този който ви изписва 5-10 медикамента и на практика ви трови. Организмът винаги боледува като едно цяло, не на части. Трябва да се открие основната причина, която води до съответни нарушения и проблеми и се изявява с някакъв комплекс от оплаквания. Търси се отстраняване на тази причина, а не лечение на всеки симптом поотделно. Така че, умната!
Весела и щастлива Коледа на всички !Бъдете добри и любящи и се върнете към корените си.Обърнете се с любов и мъдрост към Природата!Успешна и благодатна 2010 година !!!!