ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

В АГ болницата във Варна продължават да раждат 13-годишни тийнейджърки..


focus-news.net

Варна. В АГ болницата във Варна продължава тенденцията малолетни и непълнолетни да стават майки, съобщиха от здравното заведение.


Отново са родили 13-годишни тийнейджърки, които са две от началото на годината. Статистиката сочи, че с бебета са се сдобили общо 11 непълнолетни и малолетни, като освен 13-годишните, 14-годишни са три момичета, 15-годишни – четири и две са 16-годишните. Този път те не са преобладаващо от малцинствата и отново обратно на обичайната тенденция има само едно недоносено бебе първа степен, а останалите новородени са били с нормално тегло и ръст, съобщи управителят на СБАГАЛ “Проф. Д. Стаматов” д-р Петър Атанасов.

Общо от началото на годината до вчера в болницата са проплакали 2037 деца. За съжаление 29 от тях са били с вродени малформации, предимно вътрешна хидроцефалия, синдром на Даун и други - атрезия на хранопровода и сърдечни пороци. За периода поради навреме установени вътреутробни малформации на плода са прекъснати 24 бременности по медицински показатели.

Според д-р Атанасов, причините се крият не толкова в напредналата възраст на бременните, колкото до липсата на скрининг и извършването на задължителните изследвания и наблюдение на жените от специалисти.

1 коментар:

Алиса каза...

Много интересна статистика, но в нея не се споменава друго - какво прави персонала, когато изписва такава "майка" - пожелава приятен ден или как? Никой ли не подава сигнал, никой ли не се интересува какво става после? А в случаите, когато щастливия малолетен (или съвсем пълнолетен)татко я прибира от болницата? Пак ли с хубави пожелания? За педофилия някой да е чувал? Значи ако дърт перверзник опипва девойче на същата възраст в градинката, го водят с белезници, а ако мургав юнак чак бебе е направил на 13-годишна, го изпровождат с цветя???