ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Сандвичите и пицата отслабват паметта...


Изследователи от Оксфордския университет доказаха, че храните от типа "фаст-фуд" са вредни за мозъка, съобщава френският ежедневник „Le Post” в електронното си издание.

След като са хранили гризачи с пица, хамбургери и дюнери, групата от изследователи от престижния университет са достигнали до заключението, че животните, използвани в изследването губят бързо интелектуалните си способности и краткосрочната памет, за разлика от онези, които се хранят нормално.

Девет дни след началото на експеримента лабораторните животни, които са били хранени с "фаст-фуд" са започнали да проявяват и физиологични проблеми. Андрю Мъри, един от авторите на изследването, казва, че заради богатството на мазнини храните "фаст-фуд" не увеличават само големината на стомаха, но и увреждат мозъка."

В Европа употребата на мазни храни създава здравословни проблеми с пряко отражение върху функциите на мозъка, като развитието на диабет, напълняването и сърдечните болести.

Надяваме се това изследване да убеди хората, че с ограничаването на този вид храни цялостно ще се подобри здравословното им състояние и най-вече интелектуалните им способности", посочва още Мъри. Според последни изследвания, в Европа всяко пето дете страда от затлъстяване. /БГНЕС

Лондон / Великобритания

Няма коментари: