ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

5000 евро, ако спреш цигарите...


СОФИЯ. 5000 евро може да получи българин, който наскоро е отказал цигарите, съобщи сайтът на здравното министерство. Кандидатите трябва да разкажат как са се отървали от вредния навик. Условието е да не са припалвали поне 6 месеца.

Те могат да изпращат историите си на сайта www.aznepusha.bg. Там са указани и всички правила за участие. Наградата "Европейски бивш пушач 2009" ще бъде дадена под формата на ваучер за почивка. Предвиден е и друг ваучер в размер на 2000 евро.
Конкурсът е организиран от Европейската мрежа на линиите за отказ от тютюнопушене и се провежда за втора поредна година. В мрежата участват 19 страни от ЕС, сред които и България.

Ще бъдат допуснати само най-вдъхновяващите истории. Всяка страна ще излъчи по един финалист, който ще спечели пътуване до Испания за награждаването през февруари 2010 г. Държавите могат да номинират и здравен специалист, който е помогнал на пушачи да откажат папиросите, както и публична личност - политик, певец, спортист, актьор и пр. - който също е оказал влияние за ограничаване на цигарите.

Бившите пушачи трябва да са захвърлили тютюна след 1 януари 2008 г. и да се регистрират за състезанието до 31 декември 2009 г. Подробности дават и консултантите от Националната линия за отказ от тютюнопушене на тел. 0700 10 323.
Румяна Милева

Няма коментари: