ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Забраниха лекуването на интернет зависимостта с електрошок..


Министерството на здравеопазването на Китай забрани използването на електрошок при лекуването на интернет зависимостта, съобщава Международното радио на Китай.


В постановлението се казва, че "ефективността от електрошоковата терапия при лекуването на интернет-зависимостта не е доказана, а нейното използване в клиниките е недопустимо". До този извод медицинските власти са стигнали след разследване на нашумялата в цялата страна история с клиниката за "деинтернетизация" на доктор Ян Юнсин в провинция Шандун. Тинейджърите, преминали курса, разказват, че са били наказвани с електрошок за нарушение на всяко от 68-те правила на болницата.

Пациентите са получавали "дозата" от 200 милиампера заради "уединяване" в тоалетната, консумация на шоколад, не са си пили навреме лекарствата или за сядане на стола на главния лекар. Друг вид терапия в клиниката на доктор Ян е била публичната самокритика, а също разкаяние на колене пред родителите. От само себе си трябва да е ясно, че за достъп до Световната Мрежа едва ли може да се говори в "лечебното" заведение. Курсът е струвал 6 хиляди юана /878 долара/, а пациентите са били вкарвани там с помощта на хитрост. Възмущението на юношите от лечебните методи първоначално не срещна никакво разбиране както сред лекарите, така и сред родителите.

Самият доктор Ян Юнсин определи своя метод като "кръстоносен поход срещу интернет зависимостта", а лечението с електрошок "разслабваща терапия", която помага на младите хора, да се успокоят и да не прекарват по цял ден пред компютърния екран. /БГНЕС

1 коментар:

Електрошок каза...

Чакайте, че нещо не разбрах. Лекуват зависимост от интернет с електрошок? За тези, които никога не са имали "щастието" да бъдат между искрящите електроди ще поясня - електрошокът предизвиква силно и неконтролируемо съкращаване на мускулите поради множеството изпратени електроимпулси до централната нервна система. Ако нямате медицинско образование - жертвата се тресе неконтролируемо и изпитва изключително силна болка. Та значи са прилагали това за "лечение" на интернет зависимост?