ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

С пикантни подправки жена бори рака

Англичанка, болна от рак на гърдата, отказва да взима силни медикаменти, предписани й от лекарите, и избира да бори завръщането на коварната болест с диета с пикантни подправки, люто и малко мазнини. След операцията си 44-годишната Вики Стюард се притеснява от възможните странични ефекти от лекарствата, пише вестник "Дейли Мейл".
Вместо лекарствата, тя започва здравословен режим на упражнения и специално подбрани храни, включващи куркума, която, по нейните думи, "кара раковите клетки да се самоубиват".
Експертите са я предупредили, че няма научни доказателства, подкрепящи нейната теория.
Но Стюард вярва, че диетата й след химиотерапията, лъчевата терапия и операцията е изключително важна част от процеса на нейното възстановяване.
След като й била поставена страшната диагноза, Стюард прави собствено проучване на храните, които могат да имат положителен ефект за нейното възстановяване. След операцията по отстраняването на рака в гърдата преди четири години, тя заявява на лекарите, че няма да приема Tamoxifen, а ще следва своя собствена "анти ракова" диета.
Тя споделя: "Много е необичайно болните от рак на гърдата да не приемат лекарства. Когато казах на лекарите, че няма да взимам лекарствата, те ме посъветваха да държа естрогена далеч от тялото ми, което всъщност е и ефекта на лекарството. Това се случи преди четири години и аз смятам, че отношението се променя, затова тези идеи в момента са по-близки до конвенционалното лечение. Вярвам изключително категорично, че диетата ми помогна да се възстановя", заявява преборилата рака Вики.

Източник: блиц

Няма коментари: