ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Как да се спасим от рядката коса?

За да изглеждаме по-красиви, ежедневно поставяме косата си на стрес. Къдренето, изправянето, сушенето и боядисването са основните причини за окапването на косата. Освен тях обаче и неправилният режим на хранене е също рисков фактор, който е чосто пренебрегван, твърдят специалистите. За да се радваме на красива, здрава и гъста коса по-дълго време, трябва да се научим да се грижим за нея редовно.

Първото правило е да отделяте повече време за разресването й. По този начин кожната мазнина от корените се разпределя по цялата повърхност на главата. Така косъмът става по-здрав, с по-голям блясък, а и косата се омазнява равномерно, а не само в корените. По-този начин се отървавате от мазните корени и сухи краища, които тормозят голяма част от жените.
97% от косата се състои от кератин.
Той се състои от сяра, затова и ние трябва да си добавяме допълнително сяра, защото тя придава блясъка и здравия вид на косъма. Продуктите, в които се съдържа сяра, са лукът, зелето, тиквичките, картофите, кайсиите и малините.
Ако косата ви пада и оредява трябва да ядете повече ананаси. Плодът съдържа веществото бромелаин, който ще помогне за растежа на новата коса. При тънка и рядка коса специалистите съветват да наблегнете на тиквените семки и слънчогледа, тъй като те съдържат повече цинк, а той ще заздрави косъма ви./zdrave.ws

Няма коментари: