ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Магнитни бури-кои са най-опасните дни за здравето през май

Това са дните с усилена геофизична активност на датите 1, 4-9, 13, 16, 19-23, 29 и 30. Данните са от Руския център за инструментални наблюдения на околната среда и геофизични прогнози. В тези дни е възможно формирането на циклони и урагани, увеличаване на произшествията от всякакъв характер, повишена сеизмична активност и напрежение в хората. Ето какво трябва да знаем за следващите дни на месец май:
1 май. Връзката Луна-Марс. Твърде вероятно е разликите в атмосферното налягане и температурата да се дължат именно на този съюз. Не се изключват раздразнителност, главоболие, неспокоен сън, нарушаване на стомашно-чревния тракт. Да се пазим от травми и изгаряния. Препоръчителни са разходките на свеж въздух и умерените спортни дейности.
4 май. Връзката Луна-Сатурн. Очаква се физическо изтощение, понижен емоционален тонус. Вероятни са проблеми и с бъбреците, пикочните пътища и зъбите. Пазете се от травми и висока физическа активност.
6 май. Пълнолуние. Очакват се промени в атмосферното налягане и температурата. Възможно е повишаване на кръвното налягане, остри възпалителни реакции, гърчове, влошаване на хроничните заболявания, включително и на пикочните пътища. Препоръчва се да се откажат в този ден алкохолът, да се храним умерено. Ако е възможно, се отказват и всякакъв род хирургически интервенции, свързани със зъбите.
9 май. Връзката Луна-Плутон. Меркурий навлиза под знака на Телец. Възможни са колебания в атмосферното налягане и температури. Спад в емоционалния тонус. Възможно е влошаване, ако е наличен ревматизъм и дегенаративни заболявания; проблеми, свързани с гръбначния стълб, зъбите и кожата. Риск от фрактури. Бъдете внимателни, когато пътувате в обществения транспорт.
13 май. Последната четвърт на Луната. Луната навлиза в Нептун. Очакват се промени в атмосферното налягане, валежи. Възможно е обостряне на умствени, инфекциозни и алергични заболявания, замъглено зрение, болки в стъпалата на краката, подуване на краката. Препоръчва се защита на очите. Въздържайте се от пиене на кафе и алкохол. Пазете се от наранявания и бъдете внимателни в движението по пътищата.
16 май. Връзката Луна-Уран. Може да има главоболие, лош сън и раздразнителност. Болки в главата, ушите и очите. Умората може да доведе и до летаргия, и безсъние. Препоръчва се да се избягват стресови ситуации, да се спи повече и никакво кафе, и цигари. Пазете се от електрически уреди.
20 май. Слънцето влиза в знака на Близнаци. Връзката на Луната с Юпитер и Меркурий. Може да има нарушения на нервната система, високо кръвно налягане, заболявания на черния дроб и изостряне на дихателните пътища. Болки в ръцете и проблеми със зрението. Препоръчва се диета.
21 май. Новолуние, затъмнение на слънцето. Очакват се промени в атмосферното налягане и температурата. Раздразнителност. Пазете се от алкохол, наркотици и срещи с непознати.
23 май. Връзката Луна-Венера. Меркурий навлиза в последните градуси на Телец. Много вероятни са проблеми с горните дихателни пътища, болки в ръцете и кръвоносните съдове. Пазете се от течения, климатици и хранително отравяне.
29 май. Първо тримесечие на Луната. Луната навлиза в Марс. Очаквани промени в атмосферното налягане и температура. Възможни са проблеми със разстроен стомах, главоболие, лош сън, увеличаване на заболяванията и дихателни пътища ръце.

Няма коментари: