ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Как да се предпазим от болки в гърба?

Най-сигурният начин за предотвратяване на болки в гърба е съхраняването на неговата сила и гъвкавост чрез правилен начин на живот и упражнения


Ако спазвате следните препоръки, може и да не познаете ужасните болки в кръста и гърба.
Как да се опазим от болки в гърба?
Движете се винаги, когато това е възможно. Забравете за асансьора, излезте по-рано за работа и хванете автобуса на следващата спирка, танцувайте, ходете в планината или парка, разхождайте кучето по-дълго време.
Най-ненатоварващото движение е ходенето пеша с ускорено темпо. Правилото е да се задъхате леко, но да може спокойно да говорите. Бавното „шляене“ няма ефект. Добре е дневно да се изминават 5 км.
Не се натоварвайте прекомерно! Най-опасни са „неделните“ спортисти – 6 дни лежане и за един ден да се навакса пропуснатото. Най-много да си докарате травми и болки, защото мускулите не са подготвени за екстремни натоварвания. По-добре по малко спорт всеки ден, отколкото много, но наведнъж.
Много полезни са упражненията за разтягане.
Колкото повече спорт, толкова по-добре. За жените е подходящо да ходят на пилатес, мъжете може да разтягат мускули във фитнеса, но внимателно. Полезно е от време на време да лежите на пода, удобно изпънати и в покой.
И най-вече спокойствие! Колкото повече спокойствие и правилни физически упражнения, толкова по-малко болки в гърба.

Няма коментари: