ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Ставните болки се обострят с идването на зимата

Скованост, затруднени движения, отоци и постоянни болки. Това са част от симптомите, които описват състоянието на хиляди българи, страдащи от хронични ставни заболявания. Специалистите са единодушни, че есенно-зимният сезон е особено рисков за по-възрастните пациенти поради падащите температури, повишените нива на влагата и върлуващите вирусни инфекции, които са причина за обострянето на хроничните заболявания и болките в ставите.


Съществуват над 100 различни мускулно-ставни заболявания, а най-честите "жертви" на тези болезнени състояния са хората над 50-годишна възраст. Основните "виновници" за възникването на ставните болести са, както бактериалните инфекции и автоимунните заболявания, така и процесите на стареене, които причиняват износване на костите и ставите с напредването на възрастта.

Диагнозите са различни, но едно е сигурно - с настъпването на есента хроничната болка сковава цялото тяло и превръща дори обикновените всекидневни дейности в изпитание за по-възрастните пациенти. Хомеопатичните рецепти, затоплящите процедури и балансираното хранене с увеличен прием на витамини C и D се препоръчват при профилактика на ставните заболявания, но когато болката премине в настъпление през късната есен класическите аналгетици са както ефективно, така и изгодно от ценова гледна точка решение.

"Тайната" съставка, на която се дължи обезболяващото действие на най-популярните аналгетици е "метамизолът". Формулата му е синтезирана в началото на 20-ти век, но учените продължават да изследват и преоткриват свойствата на съединението. През последните години беше доказано, че освен да облекчава болката, метамизолът има противовъзпалително свойство, не дразни стомашната лигавица и не на последно място - стимулира отделянето на т. нар. "хормон на щастието".
Аналгетиците със съдържание на метамизол са сред най-предпочитаните на българския пазар. И тази есен хиляди българи, които страдат от хронични ставни болки, могат да разчитат всекидневно на най-достъпния аналгетик у нас - "Проалгин". Всяка таблетка "Проалгин" осигурява бързо и трайно облекчаване на болката благодарение на съдържанието си от 500 мг метамизол.

Това, което отличава медикамента от десетките аналгетици на пазара, е изгодната му цена. Както всички продукти от серията "АктаХоум" на "Актавис", "Проалгин" се произвежда в модерния фармацевтичен завод на компанията в Дупница, което е гарант за високото качество и същевременно много достъпна цена на медикамента.

За удобство и улеснение, "Проалгин" се предлага в две различни опаковки. Ако ставните болки са непоносими и се налага чест прием на аналгетик, пациентите могат да разчитат на класическата опаковка от 20 таблетки "Проалгин". За тези, чиито болки се проявяват по-рядко, подходящото решение е опаковка "Проалгин" от 10 таблетки, която е на още по-изгодна цена.

Независимо от степента на болката, незабавният прием на обезболяващ медикамент е препоръчителен. На пазар има различни аналгетици./АСН

Няма коментари: