ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Здравословните митове, на които вярват мъжете..

Колко й странно да звучи, в някои отношения, мъжете са далеч по наивни от жените. Здравословния живот е едно от тях. Те са склонни да вземат определени неща за истина и да ги следват като коне с капаци. Ето някои от най-големите им заблуди.
Да си броиш калориите, за да отслабнеш
Тука искаме да подчертаем, че не само калориите са важни,а и какъв тип храна ядеш. Затова мъже, сладете си храната, а не калоричността й.
Пукането на пръстите причинява артрит
Едното няма нищо общо с другото. Когато си пукаме пръстите освобождаваме малки балончета с газ, които се събират в ставите.
Шоколада причинява акне
Няма връзка между шоколада и акнето. Голямото натрупване на захари и други вредни неща могат да предизвикат акне, но не и самият шоколад.
Наситените мазнини трябва да се избягват
Не съвсем, може да консумирате до 15% дневно и няма да ви се отразят зле на организма.
Колкото повече протеини приемате, толкова повече мускули правите
Тука специално внимание искаме да обърнем на българските мъже, които са страстни любители на фитнеса. „Протеините правят мускулите" е остаряла поговорка. Да те спомагат за развитието им, но до един момент. Организма има нужда от определено количество от тях на ден и когато го надвишим, не правим мускулите си по-големи и здрави, а просто  остават излишни. След като се натрупат се превръщат или в мазнини или в енергия, но не и в мускулна маса.
Загубата на мускулите с възрастта е неизбежна
Това е неизбежно само ако се отпуснете. Ако редовно поддържате някаква спортна дейност, ще запазите резултатите. Говорим за лека форма на тренировки, все пак.
Докато спортувате активно не трябва да се притеснявате за мазнините
Трябва да има контрол. В противен случай ще изядете всички калории, които сте изгорили по време на тренировката, та даже и отгоре.
Дългият сън през уикенда ги зарежда за седмицата
Много мъже вярват, че ако наваксат със съня през почивните дни ще са по бодри през седмицата. Тука отново ще ви разочароваме, но не сте прави. Колкото повече спите, толкова повече ви се спи или както е казал Мечо Пух „Колкото повече, толкова повече".
Трябва да премахнете изцяло солта от менюто си
Поредната заблуда, всъщност солта е необходима за много от функциите на организма. Затова не я премахвайте изцяло, а я консумирайте в умерени количества.
По-добре е да се ядат само белтъците на яйцата
В жълтъка на яйцата има също толкова протеини, които често биват пренебрегвани. Той също така е богат и на витамини. Мъже, смело хапвайте целите яйца.