ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Вода от фризера -за повишаване на имунитета

Октомври, ноември и декември са идеалното време за подсилване на имунитета.
Според д-р Братанова профилактиката започва с правилния хранителен режим. "Да се хапва често, на 2-3 часа, но по малко", съветва лекарката. Сега трябва да се набляга на здравословните храни, на плодовете и зеленчуците, докато са пресни. Особено важно е да се избягват газираните напитки, не само сега, но и през цялата година, защото съдържат аспартам, който е изключително вреден за целия организъм. "Препоръчвам да се консумират ядки. Много полезни са българските
фъстъци
Едрите вносни фъстъци, може да са опасни, защото не се знае колко са стари и къде са стояли. Възможно е дори да съдържат токсини", обяснява д-р Братанова. И съветва особено горещо минералната вода да се замени с размразена чешмяна - т.е. структурирана, защото подсилва защитните сили на организма. Приготвянето й е повече от лесно. Поставяте шише с чешмяна вода във фризера за през нощта. На другата сутрин го вадите, оставяте водата да се размрази и да достигне стайна температура и е готова за пиене. От тази лесна и бърза рецепта можете да се възползвате не само в сезона на грипа, а и целогодишно.
Според д-р Братанова пчелните продукти също са прекрасно средство за профилактика. "Пчелният клей (прополис) е особено ефективен срещу простудни заболявания и за повишаване на защитните сили на организма", твърди лекарката. И препоръчва на всеки да разтваря по 20-30 капки от прополиса в малко вода. Тази течност се приема 2-3 пъти дневно за профилактика или когато се появят първите симптоми на болестта. Безценни са и спрейовете за гърло с невен и прополис или салвия и прополис. "Идеални, както за профилактика, така и при гърлобол", обяснява д-р Братанова.
За подсилване на имунитета д-р Братанова препоръчва да се прави по 1 курс с магнезиеви таблетки 3 пъти в годината. "Курсът трае около 3 седмици. След него освен за простудните заболявания ще забравите и за пролетната умора", разказва природолечителката.
Според д-р Братанова не бива да се бърза с хапчетата при първата простуда. Хубаво е първо да бръкне в природната аптечка./АСН

Няма коментари: