ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

ОТРОВИ В ХЛАДИЛНИКА

Скрити отрови могат да разрушат бавно и постепенно здравето ни. За повечето от тях дори не подозираме, защото са в храните, които обичаме. Когато обаче ги купуваме, трябва да внимаваме дали в тях не е попаднало някое вредно вещество.

Колбасите и кренвиршите, ако са от ниско качество, съдържат много скрити мазнини, които могат да станат причина за наднормено тегло и повишаване на лошия холестерол. Месото в тях се заменя със соев коктейл.

Някои черни маслини са боядисани с железен глюконат за придобиване на търговски вид. Те съдържат по-малко полезни вещества, а преяждането с тях води до натрупване на желязо в организма. Картофите засмукват патогенните микроби като никой друг продукт. Най-често срещаните бактерии в тях са салмонелата и чревната пръчица, както и възбудителите на дизентерии. Затова питайте къде са отглеждани. Сиренето също може да съдържа патогенни бактерии, особено ако е домашно. Затова избирайте домати с гладка кожа, без резки. Най-често в доматите се размножават салмонела и норовируси. Те са причина за 90% от случаите на небактериални епидемии от стомашно-чревни заболявания./MONITOR.BG

Няма коментари: