ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

5 мита за сексуалното дълголетие на мъжете

Към 42-45 години мъжът е постигнал определен социален статус и основните му усилия се насочват към неговото поддържане. Може ли в този период съпругът да поддържа сексуалната си активност на предишното ниво?

Сред многото мнения има няколко особено популярни, но всъщност те нямат нищо общо с истината.Заблуда е, че над 40-те, особено успелият мъж не е задължително да мечтае за сексуално дълголетие. Сексолозите твърдят, че колкото по-висок е социалният статус на мъжа, толкова по-активен е той в сексуалния си живот.

Обяснението е, че той е по-уверен в себе си, а приходите му позволяват да се храни качествено и да спортува. Не е истина, че за стимулиране на сексуалната активност зрелите мъже трябва да сменят по-често партньорките си. Науката доказва, че новите връзки им носят усещане за несигурност от промяната. Смяната на партньорката за тях е истински стрес и уплах за неуспех, а това докарва безпощадни инфаркти. Категорично не е вярно, че продължителността на сексуалния живот на мъжа зависи и от размера на половия му орган. За добрата еректилност важна е работата на хормоналната система. А между дейността на хормоните и размерът на пениса няма никаква връзка. Дълбока заблуда е, че хормонални препарати могат да отсрочат угасването на сексуалните възможности. Такива препарати не трябва да се приемат без лекарско предписание.Импотентността и климаксът при мъжете не са едно и също нещо.

Импотентността може да възникне и на 20-годишна възраст в резултат на заболяване например, а не само в климактерния период. Много мъже преживяват този период напълно спокойно. Угасването на половата функция при тях става постепенно и незабелязано. Практически 50% от мъжете над 70 години могат да правят секс./monitor.bg

Няма коментари: