ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

От задръжките в секса страда и кожата

Психичните бариери често дават негативни промени във физиологията.
здраве.bg


Някои от най-разпространените забрани и смущения, които са свързани със секса, причиняват кожни проблеми. Колкото и неочаквано и невероятно да звучи това твърдение, различните ограничения, забрани, комплекси, на които човек е подвластен, когато става дума за сексуални контакти, са в състояние да предизвикат появата на различни здравословни проблеми.

Жените в по-голяма степен са подвластни на тази тенденция, като при тях по правило повечето проблеми се развиват на ниво психика.

Една от най-широко разпространените форми на подобни смущения е реакцията на кожата и появата на дерматит или друго кожно заболяване.

Когато за една жена интимната близост с даден партньор е нежелана, физиката й реагира чрез появата алергична реакция, дерматит или друг знак на кожата, показващ че тялото не желае сексуалния акт. При някои жени сигнал дава не само кожата, но и цялото тяло – смущенията в храносмилателната система също може да са провокирани от различни притеснения със сексуален характер.

В случаите, когато човек все пак желае да стигне до интимна близост, преодолявайки различни знаци на тялото си, загърбвайки смущенията и комплексите, най-добре е да се потърси помощта на специалист в областта на психичното здраве, защото именно на ниво психика започва развитието на проблема.

Мнозина препоръчват процесуално ориентираната терапия като най-подходяща за подобни състояния.
здраве.bg

Няма коментари: