ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Сексът е полезен за здравето


Всички знаем какво удоволствие ни носи секса, но освен това той може да е и полезен за здравето. Намерили сме няколко факта, които доказват това. Затова отпуснете се и се забавлявайте.

1. Сексът укрепва имунната система: Правенето на секс веднъж или два пъти седмично стимулира производството на антитела и засилва защитните сили на организма. Разбира се и ябълките вършат същата работа, изборът е ваш.

2. Сексът помага за стреса: Има много други начини за справяне с ежедневното напрежение, но никой не носи такова удоволствие и удовлетворение както сексуалната наслада.

3. Сексът е полезен за сърцето: Противно на многото филми, които сме гледали, където хората умират по време на необуздан секс маратон. Редовното консумиране на връзката намалява риска от сърдечен удар най-вече при мъжете.

4. Сексът е естествено болкоуспокояващо: По време на секс се отделят окситоцин, който увеличава производството на ендорфин и така намалява болката.

5. Сексът подобрява съня: Едно добро изпълнение преди сън ви гарантира, че през ноща ще спите като бебе.

6. Сексът помага да сваляте килограми: Защо успоредно с диетата, която спазвате, не пробвате и малко креватен фитнес. Доказано е, че по време на секс се горят значително количество калории.

7. Сексът засилва връзката между партньорите: Учени наричат окситоцина любовен хормон. Така след всяко сексуално изживяване се засилва привързаността към половинката ви.

8. Секса ви кара да се чувствате секси: Редовното правене на секс повдига самочувствието и ви кара да се чувствате изключително добре в кожата ви.

9. Сексът намалява риска от рак: Проучвания показват, че мъже, които правят редовно секс имат по-малък шанс да хванат рак на простата.

Източник: sheknows

Няма коментари: