ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

От какво ще се излекуваме, ако гладуваме

Първо, подберете подходящото време за лечебно гладуване - пролетта и есента, а продължителността е според индивидуалните потребности на организма, обикновено за период от 1 седмица до 20 дни.

Мнението на специалистите е, че най-добре се повлияват затлъстяването от първа, втора, трета и четвърта степен и наднорменото тегло, което спада с около 10 кг за един лечебен курс. Твърде успешно се повлиява наднормено тегло, съпътствано от артериална хипертония. За период от 10-15 дни се постига нормализиране на високото кръвно както при възрастни, така и при 13-14-годишни деца с хипертония.

Благоприятни трайни резултати се наблюдават при заболяванията на храносмилателната система - хронични гастрити, язва на стомаха и дванадесетопръстника, възпаления на тънките и дебелите черва.

При заболяванията на черния дроб и жлъчката добре се повлияват пациенти, прекарали остър вирусен хепатит, тип А и Б, хроничен хепатит, хронично възпаление на жлъчните пътища.

Омекотеното гладолечение тушира и лекува упорити кожни заболявания, като хронични екземи, невродермити, хронични дерматози, псориазис.

От заболяванията на централната нервна система благоприятен е ефектът при различните видове неврози, депресии и при множествената склероза, която може да бъде овладяна и стопирана чрез комбинирано лечение с витамини, микроелементи и пробиотици.

Добре се повлияват гинекологичните заболявания, болестите на периферната нервна система - радикулити, дископатии, дискови хернии, а при децата - хроничните алергии, алергичните бронхити и ринити, възпаленията на сливиците и на средното ухо.

Източник: Snews.bg

Няма коментари: