ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Ябълка и лайка защитават лицето от компютъра


За да се преборите с отпуснатата кожа и пораженията от стоенето пред компютъра се изисква постоянство

Часовете, прекарани пред компютъра, се отразяват не само на осанката ви и на доброто ви зрение. Преждевременно появилите се бръчки и отпуснатата кожа са верен признак на компютърната атака върху външността ви.

Има няколко начина да се преборите с това. На всеки кръгъл час ставайте за по десетина минути от компютъра. През това време отворете прозореца и направете седем дълбоки вдишвания. След вдишванията напълбнете с въздух бузите си.

Изпийте няколко глътки вода, в която сте добавили лимонов или грейпфрутов сок. На всеки два часа използвайте елементарно, но невероятно действащо средство – хидратиране на лицето.

Ако не сте гримирани, достатъчно е да изплакнете лицето си или да го изтриете със салфетка, напоена с минерална вода. Ако сте гримирани, използвайте термален спрей, който не само че възстановява природната влага на кожата, но и фиксира върху нея макияжа.

В студените месеци внимавайте въздухът в помещението да не е прекалено сух. През цялата година използвайте хидратантен крем, когато сте пред компютъра.

Не мийте лицето си с вода от чешмата, а с преварена вода, в която сте добавили лимонов сок, или с минерална вода, както и с отвара от лайка или мента.

Търкайте лицето си с резенче ябълка. Добре действа на лицето и сутрешното натриване със замразен плодов сок. За да заздравите нежната и чувствителна кожа около очите си, преди да заспите се опитайте да отворите очите си, без да разтваряте миглите си.

Поне два пъти седмично поглезете лицето си с топли компреси. Направете запарка от билки по избор, натопете хавлиена кърпа в тази отвара, оставете да изстине малко и сложете върху лицето си за седем минути.

Яжте повече домати и зеле. Тези зеленчуци най-добре защитават кожата от вредното въздействие на монитора. Не забравяйте да пиете поне две чаши зелен чай на ден.

Източник: Snews.bg

Няма коментари: