ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

ЯДКИ ПАЗЯТ ГЪРДАТА ОТ РАК


Рискът от развитие на рак на гърдата намалява, ако още от ранна възраст се консумират повече ядки и фибри, според проучване на изследователски екип от Харвард, което обхваща 29 480 души.
Британските учени откриват, че ако още в юношески години 2 пъти седмично се консумират ядки, това намалява с 36 на сто риска от развитие на доброкачествени заболявания на гърдата при жени. А оттам и опасността да развият злокачествен рак. Ядките и пълнозърнестите храни имат антираково действие.

Лешниците, фъстъците и орехите съдържат антиоксидантите кверцетин и кампферол, омега-3 мастни киселини, като и фитостероли, които подтискат растежа на рака. Подобни съставки има и рибата. Затова е добре да включите 60 гр. ядки в дневното си меню. А за да запазят качествата си, те трябва да се държат на хладно и сухо. Другото важно условие е да са в непрозрачна опаковка, най-добре трипластова, твърдят специалисти./Monitor

Няма коментари: