ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Хем сити, хем слаби


Най-лесният и полезен начин за запазване на фигурата е да се яде по-малко, съветват диетолозите. Това обаче няма нищо общо с гладуването - достатъчно е да се спазват определени правила и просто да не се претоварва стомахът.
1. Ставайте от масата с чувство за лек глад.

2. Яжте седнали. Ако се храните прави, вероятността да изядете повече храна е по-голяма.

3. Можете да се откажете от обяда или обилната вечеря, но не и от закуската. Овесените ядки например ще запазят чувството ви за ситост през целия ден.

4. Ако не се задоволявате с три пъти хранене дневно, в промеждутъците между храненията яжте най-вече плодове.

5. За да забравите за храненето още 1-2 часа, изпийте половин чаша отвара от магданоз или си изплакнете устата с отвара от джоджен.

6. Лекият компот от смокини или сливи залъгва стомаха. Залейте половин килограм плодове с 3 л вода и ги варете, докато се изпарят до 2,5 л. Получената отвара може да се пие по половин чаша преди ядене.

7. Малка лъжичка обезмаслено сухо мляко ще спаси всеки пригладнял.

8. Бобовите култури и варените картофи запазват чувството за ситост. Ако ядете макаронени изделия, добавяйте в тях зеленчуци или сирене.

9. Зеленчуците трябва да присъстват във вашата храна под всякаква форма: сурови, варени, задушени, мариновани.

10. Чаша минерална вода или доматен сок може да намали с 1/3 количеството храна, което организмът ви ще „поиска” да изядете.

11. Кафето възбужда апетита. Пийте го без захар и не повече от 2-3 чашки дневно.

12. Не забравяйте, че трябва да се вечеря поне 2 часа преди лягане.

13. Гладът по-малко се усеща с помощта на масаж - масажирайте няколко минути с меката част на средния пръст точката между носа и горната устна.

14. Когато постигнете желания резултат, т.е. отслабнете, не си струва да се нахвърляте отново върху яденето. Спазвайте мярката и употребявайте повече полезни продукти, защото в противен случай излишните килограми със сигурност бързо ще се върнат.

Няма коментари: