Любителите на вкусната храна пълнеят по-рядко в сравнение с тези, за които е почти безразлично какво има в чинията им, показа американско проучване сред 200 жени.
На тази база учените разделиха навиците в храненето на пет типа:
Гастрономи- тези, които се интересуват съществено от качеството на храната си
Творчески готвачи- тези, които се интересуват от вкусовите й качества
Заети-които от липса на време не се интересуват какво ядат
Импулсивни- които се хранят от стрес
Виновни- които са вечно на диета и изпитват вина за всяка излишна хапка.
Гастрономите и творческите готвачи се оказали с най-нисък индекс на телесна маса, процент мазнини спрямо общото тегло и процент на мазнини в талията и ханша..
Заетите пазели златната среда, макар че при тях по-често имало хора с наднормено тегло.
Най-лоши резултати показали импулсивните и виновните.
Няма коментари:
Публикуване на коментар