ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Да преборим алергичната хрема с хомеопатия


На практика специалистите разделят алергичните хреми на две големи групи – сезонни и несезонни.

В повечето случаи проявата на алергична хрема се съпътства с отделянето на значителни количества химичен медиатор, познат като хистамин. В следствие на неговото действие носната лигавица набъбва, което може да доведе до запушване на носа или често кихане и отделяне не прозрачен, воднист секрет. Понякога алергичната хрема се появява в комбинация със зачервяване на очите, сълзене, замъглено зрение. Бронхиалната обструкция също е чест елемент, съпътстващ пристъшите на хрема.

Когато става дума за сезонна алергична хрема, за най-чести причинители се смятат цветовете на цъфтящите дървета (например липа, кестен, топола, акация), както и тези на пролетните цветя. Алергията, причинена от полени, е сред най-често срещаните.

Другият тип алергични хреми – несезонните могат да са факт през цялата година. Към тази група неразположения спадат неприятните сутрешни кихавици, провокирани от изменението в околната среда при ставане сутрин, както и кихавиците, до които води помирисването на определена миризма, аромат, дори влага.

Освен кихавици, хрема, други особено неприятни проявления на алергииите са сърбеж в носа, в носоглътката, дори в гърлото.

След като се установи какви точни са причинителите на алергичната реакция, добре е да се пристъпи към терапия, която ако не да предотврати бъдещи проявления на алергията, то поне да облекчи симптомите.
Най-честият продукт, който се използва за борба с този проблем, са противоалергичните капки за нос. Препоръчват се още медикаменти под формата на таблетки и капки през устата. Основното им действие е насочено към ограничаване на отделянето на хистамин и облекчаване на симптомите на кихане, сърбеж и др.

Поради факта, че голяма част от фарамацевтичните продукти, които се произвеждат, за да предотвратяват алаергични реакции, често имат странични ефекти, много пациенти се насочват към хомеопатията. Оснояният плюс на подобен тип лечение е, че хомеопатичните препарати не само подтискат появата на алергията, но в същото време подпомагат организма да се прочисти от болестта и намаляват свръхчувтсвителността към алергените.

Значително преимущество на хомепатичната терапия е и че при прилагането й ефектът е по-продължителен, като в същото време няма риск от странични реакции, които могат да доведат до други проблеми. Хомеопатията като цяло прави организма по-устойчив и ограничава възможността за развитието на нови алергии.
lekar.bg

Няма коментари: