ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Добрият секс повишава работоспособността


По време на оргазъм се засилва производството на хормона на щастието ендорфин и серотонин ­ хормона, който спомага за борбата със стреса. Така сексът се превръща в едно от добрите лекарства за много и различни проблеми.

Например за съня. Изследвания показват, че хората, страдащи от нарушения в съня, имат нередовен или непълноценен сексуален живот. Производството на ендорфин не само дава на човека усещането за радост, но и му позволява да се отпусне напълно и да заспи.Добрият секс повишава и работоспособността.

Ендорфинът и серотонинът поддържат тонуса. Ендорфинът успокоява и способства за съсредоточаването, а серотонинът заставя мозъка да работи в засилен режим. Всичко това, съчетано с добър сън, увеличава производителността.

Сексът укрепва костите и мускулите за сметка на повишеното ниво на тестостерон, а това нормализира работата на сърцето. Увеличеният приток на кръв по време на половия акт укрепва и кръвоносните съдове. А засиленото производство на естрогени е прекрасно средство за профилактика на сърдечносъдови заболявания при жените./Monitor

Няма коментари: