ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Чрез интернет може и да се отслабва ..


Стоенето пред компютъра и сърфирането в интернет обикновено се свързват със затлъстяването. Причини много - седене на едно място, липса на физическа активност, ядене на различни снаксове, хамбургери и прочие. Ново изследване обаче сочи, че сърфирането в интернет може да помогне за загубата на килограми. Как?

CNN публикува проучване, което показва, че специално създаден сайт може да намалява теглото. Проучването, което се провело сред неколкостотин души в продължение на две години и половина, показало, че килограмите на потребителите на сайта намаляват.

Всеки един от доброволците бил помолен веднъж седмично да се „логва" и да съобщава за своите килограми, количеството на приетата храна, както и за вида й, упражненията, които прави и прочие.

Проучването насочило вниманието и към това, че социалните контакти между хората със затлъстяване ги стимулират да загубят килограми. Авторите твърдят, че това е нещо подобно на сбирките на анонимните алкохолици, където всички заедно се справят с проблема.

Принципът на специализирания сайт е точно такъв. В него се изготвят и индивидуални диети, съвети и прочие. Засега интернет страницата е само на английски език и е достъпна за определени потребители.

doctoronline.bg


Няма коментари: