ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Един от най-големите мъже в България слабее с дишане

dietaКак отслабва един от най-големите мъже в България, пет мецеса след началото на диетата си? По този въпрос за бТВ разговаряха Данаил Чернев, Здравко Дзанев и Камен Мутафов.

За петте месеца Камен Мутафов е отслабнал с 60 кг. Отслабването му е помогнало и за излекуване от хепатит Б. Вследствие на болестта получава увреждания, които довели до натрупването на килограмите - от 1993 г. е трупал по 15-20 кг всяка година.

"Иска се воля и желание, трябва да се спортува, но предимно с течна храна - специални сиропи, които се приемат 14 дена подред, след това 14 дена захранване. Хлябът и сладкото взех да ги забравям, но си хапвам всичко друго и не връщам килограми", обясни Камен.

Преди три години талията на Данаил пък е била 2.58 м - днес той я е смъкнал с повече от метър. Д-р Иван Гарабитов, по чийто метод отслабват мъжете, обясни, че се правят прегледи по точките на тялото, за да се разбере какви проблеми има - например ако има проблеми с бъбреците, с черния дроб, с обмяната на веществата, болките на стъпалата са ужасни, твърди той.

"Разликата в този метод е, че се отнася цялостно към организма. Докато съвременната медицина и повечето методики на отслабване се хващат на парче, ограничава се дадена храна", обяснява от своя страна д-р Румен Стоилов, който работи заедно с д-р Гарабитов и наблюдава периодично отслабващите.

Иван Гарабитов е категоричен, че може да се отслабва и само с правилно дишане:

"Нашият организъм е устроен от клетки и тъкани, които живеят с кислород и вода. Едно 85% от хората по света дишат с 5% от капацитета си. Нямаме култура на дишане. Трябва да правим плавно дишане - спокойно, гръбначният стълб трябва да бъде изправен, поемаме - корем, гърди, рамене, задържаме две-три секунди и издишаме. Ако правим шест месеца това дишане, правим прочистване на организма, на клетките и на кръвта. По пет-десет минути сутрин.

Само с правилно дишане може да се смъкне от килограм до килограм и половина на ден. Ако се прави 60 пъти правилно дишане преди обади и преди вечеря. От една до три седмици става усвояването на това дишане".

Няма коментари: