ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

10 лесни начина да подготвите тялото си за плажа

zdrave.bg


Все още ли не сте свалили килограмите, натрупани през зимата? Страхувате ли се да извадите банския си, за да видите дали все още ви става? Не започвайте да гладувате само защото лятото започва. Предлагаме ви по-добър начин. Редица специалисти по храненето и фитнеса смятат, че имате възможност да се подготвите за плажа по напълно здравословен начин. Затова влезте във форма и нещо повече - запазете новия изглед на тялото си с тези 10 лесни съвета:
1. Бъдете отговорни
Дневникът на храненията може би ви се струва доста екзотичен, но е най-добрият и отговорен подход, щом се опитвате да отслабнете. Това е начин да се концентрирате не само над това какво, колко и кога ядете, но и защо. Отслабването не е просто резултат от избягването на бисквитите, но и от правенето на връзка между мислите, чувствата и тенденциите около това кога и какво слагате в устата си. Щом направите тази връзка, ще започнете наистина да сваляте трайно килограми.
2. Фокусирайте се върху храната
Когато ядете пред телевизора или докато сте в колата, не осъзнавате колко всъщност изяждате. Усещате се чак когато облизвате дъното на кутията сладолед или на последните парченца чипс. Създайте си навика да ядете само "където трябва" - например на масата в трапезарията. Храната е за да й се наслаждаваме – процес, в който не е нужно да се увличаме и да забравяме за броя калории.
3. Използвайте по-малка чиния
Средностатистическият размер на чиниите се е увеличил с 36% от 1960 г. насам, показва една любопитна статистика. Резултатът: ядем по-големи порции без да го осъзнаваме. Ако ядете от чиния с размер за салата (или каквато и да е друга по-малка), очите ви ще виждат съд, пълен с храна и ще “казват” на мозъка, че изяждате една съвсем приемлива порция. Същото количество храна но в по-голяма чиния изглежда по-малко – илюзия, но факт. Празното пространство в голямата чиния мозъкът тълкува и като чувство за празнота в стомаха.
4. Яжте често
Похапванията между основните...

Няма коментари: