ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Михаил Миков: Като измрат хората, за какво е резервът на Касата?

focus-news.net

София. Освен здравната каса, правете полицейски операции, арестувайте лекари! Защо събирате пари от хората и като измрат хората, този резерв за какво е? Това е същността на политиката „болен здрав носи”. Това каза от парламентарната трибуна депутатът от Коалиция за България Михаил Миков по време на дебатите за промените в Закона за бюджета на НЗОК за 2010 г., предаде репортер на Агенция „Фокус”.

По думите му лицемерие е, че парите се събират, а не се използват за нуждите на хората. „Защо не намалим здравната вноска или да закрием здравната каса? Не може да казваме, чакайте малко ние да си опарвам организацията и да си спрем течовете", каза Миков.

Миков напомни, че думите на здравния министър, че всеки ден един лекар заминава в чужбина – „може да започнат и по двама да заминават”, каза депутатът.

Съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов заяви: „Ако говорим по същество, ситуацията е драматична. „Ние сме като една система, в която поради липсата на ефективност води до влошаване здравето на хората”. Костов каза, че преди 15 години е имало много по-добро здравеопазване. „Ние всичко сме влошили”, заяви Костов. Според него трябва да се постигне консенсус, за да се „запушат течовете” и организацията на здравното обслужване да е много по-добро.
Весела БАРЪМОВА

Няма коментари: