ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Как да се отървем от пресъхването на устата?


Как да се отървем от пресъхването на устата?
Сухотата в устата, възникваща сутрин, е напълно естествена и преминава сама, но при някои хора това усещане остава за цял ден. Често с този проблем се сблъскват бъбривците.Приказването без спиране изсушава устната кухина, а това предизвиква неприятния дъх.

Недостигът на слюнка може да се провокира и от небалансирано хранене, гладуване, прием на някои антидепресанти, диуретици и противоалергични препарати, а също и спрейове и капки за нос.

Продължаваме с тютюневия дим и алкохола. Те също пресушават устната лигавица и помагат за активното размножаване на бактериите.

Ако само сутрин усещате пресъхване в устната кухина, няма нищо страшно. Проблемът ще изчезне, след като измиете зъбите си. Ако усещате недостиг на слюнка през целия ден, започвайте сутринта с овесена каша. Тя засилваслюноотделянето. Освен това балансирайте диетата си, добре сдъвквайте храната. Пийте по-често вода. Тя поддържа нивото на течности в организма и устната кухина. И последно: не пропускайте нито закуската, нито вечерята - това също може да предизвика сухота в устната кухина.
lekar.bg

Няма коментари: