ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Стартира кампанията за прием в Медицински университет - Пловдив


На 24. 04. 2010 г. (събота) от 11 ч. в Медицински университет - Пловдив, ще се проведе „Ден на кандидат-студента" под формата на дискусионна среща с въпроси и отговори, в която могат да участват родители и всички заинтересовани от приема на студенти за учебната 2010/2011 година.

Традиционно дискусията с бъдещите кандидат-студенти в Медицинския ВУЗ е от 11 ч. в І-ва аудитория (базата на „В. Априлов" №15А) и ще се води от Председателя на Централната Университетска Комисия - проф. Трифон Михайлов, дм.

Целта е да се предостави пълната информация и разяснения по всички въпроси за процедурата, изпитите, конспектите, програмите, класирането. На въпросите на кандидат-студентите ще отговарят - председателите на съответните комисии.

Правилникът за кандидатстване и всички програми за изпитите са издадени и налични за закупуване от кандидат-студентите. Датите за изпитите вече са определени: изпитът по биология ще е на 5 юли, по химия - на 12 юли, а на 16 юли - по социална медицина и обществено здраве.

Въпреки неблагоприятните демографски тенденции от Медицинския университет - Пловдив, са готови за силна кандидат-студентска кампания и честно състезание между кандидатите.

Стремежът ни е да бъдат селектирани реално най-добрите сред кандидатите. Гъвкавата изпитна политика ще спомогне желаещите да са с 20-30% повече от миналата година, а борбата за едно място - между 8 и 10 кандидати, прогнозираха от „Учебен отдел".

От ВУЗ-а очакват потвърждение на заявените 200 магистратури: 100 за специалност „Медицина", 60 - за „Дентална медицина" и 40 - за „Фармация", както и за 90 медицински сестри, 20 акушерки, 37 по „Управление на здравните грижи" от бакалавърската степен.

Отделно в Медицинския колеж към Университета ще приемат още 175 професионални бакалаври. От 19 юни 2010 започва приема на документи за кандидатстване в Медицинския университет - Пловдив.

Няма коментари: