ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Слагат таван за цените на лекарствата, които болниците купуват..


Няма да има таван на лекарските заплати, но ще има таван на цените на лекарствата, които болниците купуват. Това съобщи премиерът Бойко Борисов, след като с новия министър на здравеопазването проф. Анна-Мария Борисова откриха обновената реанимация в "Пирогов", предаде Дарик.

Проф. Борисова допълни, че заплащането на лекарите ще се определя от размера на работата, тежестта и квалификацията им. Според министър-председателя пък Министерството на здравеопазването би могло да намери алгоритъм на заплащане, така че много добри медицински специалисти да могат да получават високи заплати, които са оправдани от тяхната работа и квалификация

Борисов съобщи още, че от ДАНС са му докладвали за образувани производства срещу няколко болници за източване на средства от НЗОК и посочи, че се надява прокуратурата да даде информация по тази тема, предаде БТА.

На въпрос кой ще бъде новият шеф на НЗОК, премиерът заяви: „Моята кандидатура, която трябваше да предложим на парламента за шеф на касата, беше Гергана Павлова от международната анализаторска компания АйЕмЕс, но г-жа Борисова надделя". Гергана Павлова е предложена за зам.-министър на здравеопазването.

По думите на Борисов той вече има две нови предложения за шеф на Касата, направени от новия здравен министър, които ще бъдат предложени на депутатите, но не уточни техните имена.

Няма коментари: