ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Бирата е полезна за жените, мъжете не трябва да прекаляват с нея


Водата играе важна роля в организма и за да могат всички процеси в организма да протичат нормално, трябва да получаваме достатъчни количества течности.

Колко чиста вода трябва да изпиваме за деня? Кои напитки могат да удовлетворят нашата потребност от нея? А от кои трябва въобще да се откажем?

Сега се продават много бутилирани напитки. Да не говорим за мащабната реклама. Но дали трябва да й вярваме? Газираните подсладени напитки не само че не погасяват жаждата, дори напротив - засилват я. Те съдържат много захар или подсладители, които карат човек да пие още и още. Освен това съдържат лимонена и ортофосфорна киселина, която е особено опасна. Съотношението на калция и фосфора в кръвта е важен елемент в живия организъм. Газираните подсладени напитки повишават концентрацията на фосфор в кръвта, а това на свой ред изисква увеличаване концентрацията на калция. А откъде да го вземем този калций? Естествено, от костната тъкан. Всички знаем до какво води това - до остеопороза, която медиците наричат тихата епидемия на ХХ век. Други газирани напитки съдържат кофеин, някои имат в състава си хинин, а системното им употребяване може да влоши слуха. Знаем, че децата много ги обичат, но трябва да се имат предвид тези последствия. Изводът е един - бутилирани газирани напитки не можем да причислим към истинските източници на вода, която да удовлетвори човешкия организъм.

По отношение на бирата въпросът е още по-сложен. Тя съдържа и полезни, вредни вещества. Например в нейния състав има много биоамини. Те се синтезират в нашия организъм и изпълняват ролята на биорегулатори. Когато постъпват системно отвън, това потиска синтеза. Така възниква зависимостта от бира. Тя съдържа и фитоестроген. Той е полезен за жените, влизащи в период на менопауза, но при мъжете може забележимо да отслаби половата функция и дори да предизвика растеж на аденом на простатата. Затова се препоръчва мъжете да се откажат от редовното пиене на бира.

Водата като лекарство

Намагнитена вода по редица физически характеристики и структура е подобна на разтопената. Но не трябва да се приема системно. Опити показват, че стимулира многогодишните растения, но ако се използва дълго време, съкращава живота им. Те живеят бурно, но кратко. “Живата” и “мъртвата” вода е обикновена вода, подложена на електролиза - пускане на електрически ток.Няма клинични доказателства за ползата от такава вода. Но системната й употреба е пряк път към язва на стомаха или дванадесетопръстника - в това съмнения няма. Тя се използва като външно средство и помага чрез изплакване при ангина, но пречи на зъбите. Силициева вода, заради елементът силиций, който е е един от най-необходимите за организма, играе особено важна роля във възстановителните процеси. Силицият се съдържа в много хранителни продукти, а за приготвяне на силициева вода се слагат няколко парченца от минерала в обикновена вода. От нея може да се пие не повече от половин литър на ден. Но тук е мястото да предупредим, че силицият стимулира регенерацията, а много туморни заболявания фактически възникват при излишна регенерация. Затова не се увличайте по такава вода. Сребърна вода. Трудно е да се каже дали е полезна или не. Тя обаче се приема при лечение на бъбречни инфекции, язва на стомаха, а като външно средство - при изгаряния. Системната употреба на такава вода може да предизвика дисбактериоза. Златна вода. Пие се като укрепващо средство по една чаена лъжичка 3 пъти на ден. Приема се не като източник на вода, а като лекарство. Забранява се при алергии.


Няма коментари: