ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Хлябът бил най-добрата храна за диета !


hliab._furnaХлябът, който хората на диета старателно избягват, беше обявен от израелски лекари за най-добрият продукт за отслабване. Това съобщи Олга Раз- Кеснер- ръководител на клиниката по диетология „Ихилов".

Хлябът регулира нивото на серотонин, а той от своя страна управлява чувството за глад и насищане. Според учените за вечно гладните най-добрата диета е хранене през няколко часа, като менюто се състои от черен хляб с малко сирене, хумус, авокадо, зеленчуци.

За хората с нормално тегло храненето може да включва до 12 филии хляб за жените и 16- за мъжете.

Изследването е поредното, което се опитва да обясни биологическия дисбаланс, при който независимо от малкото храна, организмът отказва да гори мазнини. В него участвали здрави хора, върху които били изпробвани различни начини на хранене. Оказало се, че тези, които включват в диетите си хляб, поддържат високо ниво на серотонин, докато при белтъчни диети той рязко падал.

Статистиката показва, че едва 5% от хората, свалили тегло с диети, успяват да го запазят две години. При хората, които не са избягвали хляба, шансът обаче е 15%.

По-рано пък британско изследване с внушителните 90 000 наблюдения за 10 години пък показа, че качването на тегло няма никакво отношение към мазнините (растителни и животински) в храната. Изследваните не напълнявали или напротив- пълнеели, независимо от това дали потребяват повече или по-малко мазнини.

utre.bg


Няма коментари: