ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Гъбена диета гори 5 кг за седмица !

Канадски специалисти разработиха хранително меню, благодарение на което може бързо и ефективно да се свалят излишни килограми. Учените от университета Трент са провели експеримент с участието на 540 мъже и жени, страдащи от напълняване.


Доброволците на възраст между 24 и 36 години в продължение на няколко месеца вместо с месни ястия са се хранили с гъбени. След седмица 53 % от тях са били с 5-7 кг. по-слаби.
Причината се крие във факта, че в гъбите се съдържат много полезни вещества и то не особено калорични в сравнение с говеждото, свинското или агнешкото меса. Гъбите представляват чист източник на природни белтъчини. В тях практически отсъстват липиди и въглехидрати, които са основни виновници за натрупването на излишни килограми в областта на талията, бедрата и гърдите, отчита ръководителят на изследването диетологът Крис Отонъби.


Гъбената диета може да се прилага като алтернативен начин на хранене, тъй като тя е способна да замени пълноценно висококалоричните продукти. Все пак трябва да имаме наум някои противопоказания. Например, не трябва да посягате към гъби, ако страдате от нарушено храносмилане. Не е препоръчително също така при ендокринни заболявания и предразположеност към алергия към някои гъби./actualno.com