ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Остаряването се отлага с 50 години

hicomm.bg

Учените са категорични - в бъдеще хората, които доживеят до 100 години, ще са на физическа възраст от 50 г. Това ще стане възможно, благодарение на постиженията на съвременната медицина и наука, която ще позволи подмяната на много части на тялото, колкото и абсурдно да звучи това. С осигуряването на "50 години активен живот след 50-те" са се заели експерти от университета Лийдс, Великобритания. Те ще посветят следващите пет години и 80 милиона долара на изследвания в тази област.

Основните цели, които учените си поставят, са да снабдяват пенсионерите с дълговечни импланти и да разработят методи, позволяващи регенерирането им чрез собствената плът на хората, в чието тяло се намират те.

Първоначално вниманието им ще бъде съсредоточено върху осигуряването на нови тазобедрени и коленни стави, както и на сърдечни клапи. С времето ще се стигне до успешна смяна на повечето части от тялото, които с възрастта излизат от строя. Благодарение на това повечето от бебетата, които сега се раждат, ще достигнат до възраст от 100 години, поясняват учените.

Няма коментари: